Quines són les propietats de la fruita seca?

Propietats de la fruita seca

En motiu del dia del festuc, aquest any el 26 de febrer 2021, a 5serveis us volem parlar de la meravella que es la fruita seca. La fruita seca són aliments molt densos energètica i nutricionalment, a més que aporten gran varietat de macronutrients i micronutrients.

Els fruits secs que hi ha i coneixem són: les avellanes, les ametlles, les nous en totes les seves varietats, els anacards, els festucs o els cacauets; encara que aquests últims, tècnicament siguin llegums, nutricionalment són més semblants a la fruita seca.

Composició nutricional de la fruita seca

En general, la fruita seca té menys d’un 50% en aigua, un baix contingut en hidrats de carboni, un 10-20% de proteïnes i un 30-60% de greixos. El seu perfil lipídic és saludable, ja que majoritàriament contenen greixos monoinsaturats i, en el cas de les nous, poliinsaturats, concretament, omega-3.

Pel que fa als micronutrients, la fruita seca conté minerals com calci, potassi, fòsfor, magnesi i ferro, i algunes vitamines com vitamines de el grup B, àcid fòlic (B9).

Finalment, és rica en fibra insoluble i fitosterols.

Beneficis de prendre fruita seca

S’han atribuït diversos beneficis per al nostre cos al prendre fruita seca. Un d’ells, i potser el més cridaner, és l’efecte càrdio-protector que exerceixen, reduint així el risc a patir malaltia cardíaca coronària si es consumeixen unes 5 racions per setmana (sent cada ració uns 20gr) tot i que també podria tenir efecte protector davant el càncer i la diabetis.

Aquest efecte es deu a la suma de diversos factors: l’efecte de la fibra, els antioxidants, els àcids grassos insaturats i el canvi que produeixen en el perfil lipídic de l’organisme (menys colesterol, més HDL i menys LDL).

Finalment, l’efecte saciant de la fruita seca, i sempre consumida amb moderació, pot a ajudar a la pèrdua de pes.

Què et semblen les seves propietats i beneficis? Introduiràs la fruita seca en la teva dieta?

Recordem que podeu consultar tot el relacionat amb la salut nutricional tant dels vostres familiars a càrrec, com per a vosaltres / es mateixos / es. La salut dels nostres usuaris / es és molt important i la salut és un dels pilars a tenir en compte.

Com ens dóna suport el nostre Diestista – Nutricionista a 5 Serveis?

1- Donant suport amb informació als / les cuidadors / es de l’equip, per poder oferir als l’usuari / a un estat nutricional el més saludable possible al seu domicili.

2- Informant via consulta nutricional a l’usuari / a en el seu dia a dia, tant si és depenent així com als seus familiars cuidadors.

3 – Assessorant directament via consulta nutricional als membres de la familia.

Asistencia Sanitaria a Domicilio en Barcelona

A 5 Serveis, comptem amb la col·laboració d’un nutricionista especialitzat (Núm Col. CAT001591) on periòdicament compartirem recomanacions dietètiques que s’adaptin a les diferents malalties i patologies per tots els nostres pacients, familiars i coneguts.

Ricard Carreras (Num Col. CAT001591)

Dietista Nutricionista Col·laborador a 5 Serveis

Pots sol·licitar una dieta especial o una recomanació via e-mail: ricardcarreras@5serveis.com

Gràcies per haver llegit: Quines són les propietats de la fruita seca? Si estàs interessat a seguir llegint, fes clic al nostre Blog o accedeix a altres recomanacions.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt