Recomenacions nutricionals per les Festes de Nadal

Recomenacions nutricionals per les Festes de Nadal

Com passar el Nadal sense passar-se amb el menjar

Sovint el Nadal ve associat a la preocupació per no pujar de pes i a la disrupció de la rutina que tant ha costat adquirir i instaurar com a estil de vida saludable.

Però d’entrada, no cal preocupar-se en excés. Les festes nadalenques comporten grans àpats, però està a les nostres mans mantenir el control i poder gaudir-ne sense remordiments.

Això no va de menjar diferent que els demés o fer grans sacrificis; podem gaudir dels menjars en família però, això si, amb seny. A 5 serveis et deixem algunes recomanacions a seguir si no vols que el Nadal capgiri i en excés la teva rutina:

  • Que hi hagi alguns dies assenyalats en que es realitzen menjars voluminosos, no vol dir que s’hagi de llençar per la borda els altres dies. Reservem els torrons i els dolços només per els dies especials, com es el Nadal, Sant Esteve o Cap d’Any. La resta de dies, hem de seguir amb els nostres hàbits quotidians.
  • En els dies assenyalats, procura retallar una mica les quantitats i menjar el que et vingui de gust. No es necessari fer un segon plat o menjar tota la carn d’olla: menja amb el cap. Compensa els àpats pesats amb àpats lleugers la resta del dia, com amanides o cremes de verdures.
  • És important saber dir no quan t’ofereixen menjar, encara que vingui de familiars i amics. Ningú s’ha de sentir obligat a menjar allò que no li ve de gust. Posar-nos límits i complir-los ens pot servir d’ajuda aquests dies i ens pot fer sentir satisfets amb nosaltres mateixos.

Esperem que amb aquests consells puguis gaudir de les festes de Nadal sense haver de renunciar al teu estil de vida. Bon Nadal a tothom!

Asistencia Sanitaria a Domicilio en Barcelona

A 5 Serveis, comptem amb la col·laboració d’un nutricionista especialitzat (Núm Col. CAT001591) on periòdicament compartirem recomanacions dietètiques que s’adaptin a les diferents malalties i patologies per tots els nostres pacients, familiars i coneguts.

Ricard Carreras (Num Col. CAT001591)

Dietista Nutricionista Colaborador a 5 Serveis

Pots sol·licitar una dieta especial o una recomanació via e-mail: ricardcarreras@5serveis.com

Gràcies per haver llegit: Recomenacions nutricionals per les Festes de Nadal. Si estàs interessat a seguir llegint, fes clic al nostre Blog o accedeix a altres recomanacions.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top