La fisioteràpia en nens/es hospitalitzats/des

Fisioterapia infantil en los hospitales - Blog 5 Serveis

Fisioterapia infantil en els hospitals

La fisioteràpia és important no només per a gent adulta sinó també per a nens i nenes.

La fisioteràpia és important no només per a gent adulta sinó també per a nens i nenes. Estan en plena etapa de desenvolupament psicomotor i qualsevol afectació o alteració que presentin pot dificultar-lo.

En el cas dels nens i nenes hospitalitzats/es, és encara més important ja què estan en plena etapa de desenvolupament però no es poden moure ni fer l’exercici que farien si no estiguessin a l’hospital.

D’aquesta manera què és el més important? Que es moguin.

Per què és important moure’s? Perquè es pot perdre massa muscular, disminuir la mobilitat nerviosa i l’adaptabilitat d’aquesta o fins i tot poden aparèixer problemes cardiorespiratoris.

Com es poden moure als hospitals?

Generalment, si es pot, mitjançant jocs. És una cosa que els enganxa i fa que la tasca sigui divertida i atractiva. D’aquesta manera poden millorar les seves capacitats físiques, la seva coordinació… A més si són jocs amb altres nens i nenes milloren les seves capacitat comunicatives i altres capacitats afectives. En resum poden mantenir el seu desenvolupament psicomotriu adequadament.

En situacions, com l’actual, de pandèmia que potser no és possible moure’s per l’hospital ni relacionar-se amb la gent de la teva planta, cal trobar la manera per fer-ho a l’habitació. Si poden aixecar-se del llit, caminar encara que sigui per l’habitació genera una gran aportació i sinó moviments de cames o braços i fins i tot de coll i esquena va bé fer-los cada poques hores. Molt important també el canvi de posició. Mantenir durant llargs períodes de temps la mateixa posició ens aporta més aviat inconvenients.

En cas que el nen o nena en qüestió no es pugui moure per si sol/a o li costi, una ajuda per part d’algun/a familiar, amic/a o amb el personal sanitari sempre va bé i d’aquesta manera és més segur.

Como recolza el nostre Fisioterapeuta als usuaris/es de 5 Serveis?

1- Dóna suport amb informació als/es cuidadors/es de l’equip, per poder oferir al l’usuari/a un estat físic el més saludable possible al seu domicili.

2- Visitant al usuari/a al domicili, el fisioterapeuta detectará una disfunció o alteració en l’organisme. Aplicarà els mètodes més efectius segons l’evidència, per resoldre o atenuar en la mesura del possible aquests símptomes que dificultin tenir un nivell adequat de salut.

3 – Assessorarà directament via consulta Fisioterapèutica als membres de la familia de l’usuari/a.

A 5 Serveis, comptem amb la col·laboració d’un Fisioterapeuta geriàtric especialitzat (Núm Col. 15069) on periòdicament, compartirem recomanacions sobre la fisioterapia que s’adapti a las diferents malalties i patologies per tots els nostres usuaris/es i als seus familiars.

Oriol Vila (Num Col. 15069)

Fisioterapeuta Col·laborador a 5 Serveis

Pots sol·licitar una sessió de Fisioterapia a domicili via e-mail: 5serveis@5serveis.com

Gràcies per haver llegit: Fisioterapia infantil en els hospitals. Si estàs interessat en seguir llegint, fes clic al nostre Blog o accedeix a altres recomanacions.

Comparteix-ho amb els teus!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt