Consells de nutrició per l’estiu

Consells de nutrició per l’estiu

Hàbits i nutrició a l’estiu

Amb l’arribada de l’estiu, la nostra rutina i hàbits diaris canvien, afegit a la calor que patim (o gaudim) aquests mesos. Per això és important no descuidar l’alimentació ni la nostra salut en aquesta època de l’any.

Consells a l’estiu per cuidar-se:

Aquí us deixem alguns consells perquè l’estiu no sigui una excusa per no cuidar-te:

  • Estigues ben hidratat:

Amb les altes temperatures és encara més important beure aigua i mantenir-se hidratat. Beu 2L d’aigua al dia, i si et resulta complicat, pots augmentar el consum d’aigua bevent tes freds o infusionant aigua amb llimona, llima o fruites perquè sigui més agradable. Recorda portar aigua allà on vagis, ja sigui a la platja o d’excursió a la muntanya.

  • És recomanable menjar menjar refrescant:

Per exemple: amanides de tot tipus que continguin verdura, fruita i una mica de llegum, pasta o arròs. Les amanides són riques en aigua, de manera que a part d’hidratar-nos també ens donen sensació de frescor.

  • Menjar fruita entre hores:

A l’estiu la varietat de fruites és més gran així que és bona època per no deixar de banda la fruita, la qual ens aporta fibra, vitamines i molta aigua. A més, és fàcil de portar a tot arreu.

  • Si anem de viatge:

Sortim a menjar fora o augmentem la vida social i el lleure, cal buscar l’equilibri entre poder gaudir i no deixar de banda una alimentació saludable. És a dir, ser conscient del que mengem o bevem i que ho fem perquè ens ve de gust, no per comoditat o pressió social. Per això, és recomanable escollir menjar lleuger com amanides, menjar a la planxa o al forn, i de tant en tant, poder agafar-nos algun capritx en forma de postres, paella o barbacoa, però sempre sense abusar-ne.

Finalment, tot i que a l’estiu els horaris siguin diferents, intentar mantenir una organització general pel que fa a horaris i quantitats d’àpats al dia farà que ens sentim amb més energia i no es descontroli el nostre pes.

Recordem que podeu consultar tot el relacionat amb la salut nutricional tant dels vostres familiars a càrrec, com per a vosaltres / es mateixos / es. La salut dels nostres usuaris / es és molt important i la salut és un dels pilars a tenir en compte.

Com ens dóna suport el nostre Diestista – Nutricionista a 5 Serveis?

1- Donant suport amb informació als / les cuidadors / es de l’equip, per poder oferir als l’usuari / a un estat nutricional el més saludable possible al seu domicili.

2- Informant via consulta nutricional a l’usuari/a en el seu dia a dia, tant si és depenent així com als seus familiars cuidadors..

3 – Assessorant directament via consulta nutricional als membres de la familia.

Asistencia Sanitaria a Domicilio en Barcelona

A 5 Serveis, comptem amb la col·laboració d’un nutricionista especialitzat (Núm Col. CAT001591) on periòdicament compartirem recomanacions dietètiques que s’adaptin a les diferents malalties i patologies per tots els nostres pacients, familiars i coneguts.

Ricard Carreras (Num Col. CAT001591)

Dietista Nutricionista Col·laborador a 5 Serveis

Pots sol·licitar una dieta especial o una recomanació via e-mail: ricardcarreras@5serveis.com

Gràcies per haver llegit: Consells de nutrició per l’estiu. Si estàs interessat a seguir llegint, fes clic al nostre Blog o accedeix a altres recomanacions.

Comparteix-ho amb els teus!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt