Com prevenir o remeiar el sobrepès i l’obesitat?

L’obesitat i el sobrepès

En motiu del día Mundial de l’obesitat 2021, a 5serveis us volem parlar sobre la malaltia de l’obesitat i el sobrepès.

L’obesitat i el sobrepès són una malaltia reconeguda mundialment que es caracteritzen per l’acumulació excessiva de greix al cos i que pot ser perjudicial per a la salut. Al 2016 afectava un total de més de 2500 milions d’adults a tot el món.

Els casos d’obesitat i el sobrepès s’han triplicat en els últims 40-50 anys a causa d’un ambient cada vegada més obesogènic. L’increment del consum d’aliments ultraprocessats ​​rics en greixos industrials, sucres refinats i calories buides, i la disminució de l’activitat física a la vida diària dels treballadors, ha afavorit que més persones tendeixin a patir sobrepès o obesitat.

Les conseqüències de l’excés de pes i obesitat

Tenir sobrepès o obesitat, juntament amb una mala alimentació, és un factor predisposant a patir malalties no transmissibles com:

  • Les malalties cardiovasculars, entre les quals trobem cardiopaties, accidents cerebrovasculars, arrítmies o coàguls.
  • Diabetis. El greix corporal i la falta d’exercici acaben sobre-exercitant el pàncrees, ja que el cos es torna resistent a la insulina, secretada pel mateix pàncrees. Això acaba desenvolupant diabetis de tipus 2 i un pitjor control de la glucosa en sang.
  • Malalties relacionades amb l’aparell locomotor, com osteoartritis, o simplement, major desgast dels ossos i articulacions.
  • També pot afavorir l’aparició de certs càncers.

Com prevenir o remeiar el sobrepès i l’obesitat?

Per sort, l’obesitat i el sobrepès es poden prevenir i tractar! De forma molt generalitzada, deixo alguns consells ràpids per menjar millor i tenir millor salut:

– Evita els aliments ultraprocessats ​​o que continguin gran quantitat de greixos i sucres com, per exemple, les galetes, les pastes, les patates fregides, les begudes ensucrades …

– Menja verdura i fruita. Ens aporten fibra que augmenta la sacietat i així fa que sigui més fàcil evitar menjar altres aliments menys interessants nutricionalment.

– Organitza les teves àpats al llarg del dia i no mengis sense una rutina establerta ni sense horaris.

– Realitza activitat física diàriament com caminar. Si pots afegir esport o exercici físic de forma constant, millor que millor.

I, si tot i així no et veus capaç de posar-hi remei sempre pots acudir a un dietista-nutricionista el qual tractarà amb el teu cas de forma personalitzada i professional, i t’ajudarà a aconseguir els teus objectius!

Recordem que podeu consultar tot el relacionat amb la salut nutricional tant dels vostres familiars a càrrec, com per a vosaltres / es mateixos / es. La salut dels nostres usuaris / es és molt important i la salut és un dels pilars a tenir en compte.

Com ens dóna suport el nostre Diestista – Nutricionista a 5 Serveis?

1- Donant suport amb informació als / les cuidadors / es de l’equip, per poder oferir als l’usuari / a un estat nutricional el més saludable possible al seu domicili.

2- Informant via consulta nutricional a l’usuari / a en el seu dia a dia, tant si és depenent així com als seus familiars cuidadors.

3 – Assessorant directament via consulta nutricional als membres de la familia.

Asistencia Sanitaria a Domicilio en Barcelona

A 5 Serveis, comptem amb la col·laboració d’un nutricionista especialitzat (Núm Col. CAT001591) on periòdicament compartirem recomanacions dietètiques que s’adaptin a les diferents malalties i patologies per tots els nostres pacients, familiars i coneguts.

Ricard Carreras (Num Col. CAT001591)

Dietista Nutricionista Col·laborador a 5 Serveis

Pots sol·licitar una dieta especial o una recomanació via e-mail: ricardcarreras@5serveis.com

Gràcies per haver llegit: Com prevenir o remeiar el sobrepès i l’obesitat? Si estàs interessat a seguir llegint, fes clic al nostre Blog o accedeix a altres recomanacions.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt