Vida després d’un Ictus – 29 d’octubre, Dia Mundial del Ictus

Ictus - Blog 5 Serveis

29 d’octubre, Dia Mundial de l’ictus

En honor al dia mundial de l’ictus, a 5 Serveis volem visibilitzar aquest dia i aquesta malaltia.

L’ictus és una malaltia cerebrovascular que provoca la interrupció del reg sanguini al cervell. Aquesta interrupció pot ser produïda pel tancament brusc d’una artèria (trombosi, embòlia) anomenant-se ictus isquèmic o pel trencament d’una artèria (vessament cerebral) provocant un ictus hemorràgic.

A nivell de rehabilitació, els primers 6 mesos són vitals. Necessitem estimular les parts del cos afectades per activar-les. 

Com podem provocar aquests estímuls?

  • Teràpia activa. Fer exercicis de força i mobilitat per tal de potenciar i recuperar la màxima funcionalitat que es pugui.
  • Amb teràpia restrictiva. Posar a l’esquena el braç no afectat i obligar a utilitzar aquell afectat per provocar un estímul major.
  • Teràpia ocupacional. Molt important per la motricitat fina. És allò que ens permet fer accions com agafar objectes petits o aquelles accions de més precisió. És a dir, no es requereix tanta mobilitat ni força sinó més tacte.

I quin és l’objectiu d’aquestes teràpies? 

  • Recuperar la màxima funcionalitat possible d’aquelles extremitats afectades.
  • Adaptar a la persona a la nova normalitat, ja què recuperar la funcionalitat al 100% es molt complicat.

Per adaptar a l’usuari/a a aquesta normalitat ens podem ajudar d’eines i ajudes que faciliten el dia a dia. Tot i això, és important que es segueixi fomentant l’activitat en les extremitats afectades per tal de guanyar o mantenir la seva funcionalitat. 

La col·laboració i ràpid accés a metges/metgesses, psicòlegs/es, nutricionistes, terapeutes ocupacionals… serà de vital importància per tal de tenir un millor pronòstic.

D’aquesta manera, des de 5 Serveis es proporciona la opció de comptar amb aquest tipus de servei.

Des de 5 serveis recomanem que consulteu al fisioterapeuta o al metge/ssa per que valorin la vostra situació i així no deixeu de fer allò que voleu/podeu.

Como recolza el nostre Fisioterapeuta als usuaris/es de 5 Serveis?

1- Dóna suport amb informació als/es cuidadors/es de l’equip, per poder oferir al l’usuari/a un estat físic el més saludable possible al seu domicili.

2- Visitant al usuari/a al domicili, el fisioterapeuta detectará una disfunció o alteració en l’organisme. Aplicarà els mètodes més efectius segons l’evidència, per resoldre o atenuar en la mesura del possible aquests símptomes que dificultin tenir un nivell adequat de salut.

3 – Assessorarà directament via consulta Fisioterapèutica als membres de la familia de l’usuari/a.

A 5 Serveis, comptem amb la col·laboració d’un Fisioterapeuta geriàtric especialitzat (Núm Col. 15069) on periòdicament, compartirem recomanacions sobre la fisioteràpia que s’adapti a las diferents malalties i patologies per tots els nostres usuaris/es i als seus familiars.

Oriol Vila (Num Col. 15069)

Fisioterapeuta Col·laborador a 5 Serveis

Pots sol·licitar una sessió de Fisioteràpia a domicili via e-mail: oriolvila@5serveis.com

Gràcies per haver llegit: 8 setembre, dia mundial de la fisioterapia Si estàs interessat en seguir llegint, fes clic al nostre Blog o accedeix a altres recomanacions.

Comparteix-ho amb els teus!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt