Reconeixement de la situació de dependència

Els 7 signes de depressió en persones grans - Blog 5 Serveis

La dependència és un estat de caràcter permanent en què es troben les persones que, per raons derivades de l’edat, la malaltia o la discapacitat i relacionades amb la manca o pèrdua d’autonomia física, mental, intel·lectual o sensorial, necessiten l’atenció d’una altra persona o ajuts importants per realitzar les activitats bàsiques de la vida diària.

El reconeixement oficial de la situació de dependència en algun dels graus establerts és un requisit bàsic per accedir a les prestacions econòmiques i de serveis socials reconegudes per la Llei de la dependència.

5 Serveis, és una empresa colaboradora y homologada per tramitar la llei de la Dependència per persones que viuen a Catalunya. Volem contribuir a la visibilització de la tota la informació.

El reconeixement oficial del grau de dependència comporta el dret a accedir a determinades prestacions de serveis socials i prestacions econòmiques.

Llei de Dependència a Catalunya

A qui va dirigit

A les persones que es trobin en situació de dependència que vulguin accedir a les prestacions econòmiques i de serveis socials reconegudes per la Llei de la dependència.

Organisme responsable

Departament de Drets Socials

Direcció General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat

Normativa Legal

LLEI 39/2006, de 14 de desembre, de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència. (BOE  núm.  299  publicat el  15/12/2006)

LLEI 12/2007, d’11 d’octubre, de serveis socials. (DOGC  núm.  4990  publicat el  18/10/2007)

Veure llistat complert de la normativa legal aquí.

Què necessiteu fer?

Sol·licitar la dependència

Sol·licitar la revisió del grau de dependència

Reclamar contra la resolució de dependència

Comunicar canvis de dades

Sol·licitar un trasllat d’expedient entre comunitats autònomes

Font: Generalitat de Catalunya

Gràcies per haver llegit: Reconeixement de la situació de dependència a Catalunya. Si estàs interessat a seguir llegint més contingut, feu clic al nostre Blog o segueix llegint la propera recomanació.

Summary

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top