Recomenacions nutricionals per les Festes de Nadal

Com passar els nadals sense passar-se amb el menjar

Sovint el Nadal ve associat a la preocupació per no pujar de pes i a la disrupció de la rutina que tant ha costat adquirir i instaurar com a estil de vida saludable.

Però d’entrada, no cal preocupar-se en excés. Les festes nadalenques comporten grans àpats, però està a les nostres mans mantenir el control i poder gaudir-ne sense remordiments.

Això no va de menjar diferent que els demés o fer grans sacrificis; podem gaudir dels menjars en família però, això si, amb seny. A 5 Serveis et deixem algunes recomanacions a seguir si no vols que el Nadal trasbals i en excés la teva rutina:

Recomenacions a seguir per Nadal

  • Que hi hagi alguns dies assenyalats en que es realitzen menjars voluminosos, no vol dir que s’hagi de llençar per la borda els altres dies. Reservem els torrons i els dolços només per els dies especials, com es el Nadal, Sant Esteve o Cap d’any. La resta de dies, hem de seguir amb els nostres hàbits quotidians.
  • En els dies assenyalats, procura retallar una mica les quantitats i menjar el que et vingui de gust. No es necessari fer un segon plat o menjar tota la carn d’olla: menja amb cap. Compensa els àpats pesats amb àpats lleugers la resta del dia, com amanides o cremes de verdures.
  • Mantenir-se actiu és l’altre punt clau en aquests dies. No s’ha de deixar de banda l’activitat física ni l’exercici.
  • És important saber dir no quan t’ofereixen menjar, encara que vingui de familiars i amics. Ningú s’ha de sentir obligar a menjar allò que no li ve de gust. Posar-nos límits i complir-los ens pot servir d’ajuda aquests dies i ens pot fer sentir satisfets amb nosaltres mateixos.

Esperem que amb aquests consells puguis gaudir de les festes de Nadal sense haver de renunciar al teu estil de vida.

Bon Nadal a tothom!

Recordem que podeu consultar tot el relacionat amb la salut nutricional tant dels vostres familiars a càrrec, com per a vosaltres / es mateixos / es. La salut dels nostres usuaris / es és molt important i la salut és un dels pilars a tenir en compte.

Com ens dóna suport el nostre Diestista – Nutricionista a 5 Serveis?

1- Donant suport amb informació als / les cuidadors / es de l’equip, per poder oferir als l’usuari / a un estat nutricional el més saludable possible al seu domicili.

2- Informant via consulta nutricional a l’usuari/a en el seu dia a dia, tant si és depenent així com als seus familiars cuidadors..

3 – Assessorant directament via consulta nutricional als membres de la familia.

Asistencia Sanitaria a Domicilio en Barcelona

A 5 Serveis, comptem amb la col·laboració d’un nutricionista especialitzat (Núm Col. CAT001591) on periòdicament compartirem recomanacions dietètiques que s’adaptin a les diferents malalties i patologies per tots els nostres pacients, familiars i coneguts.

Ricard Carreras (Num Col. CAT001591)

Dietista Nutricionista Col·laborador a 5 Serveis

Pots sol·licitar una dieta especial o una recomanació via e-mail: ricardcarreras@5serveis.com

Gràcies per haver llegit: “Com passar els nadals sense passar-se amb el menjar“. Si estàs interessat a seguir llegint, fes clic al nostre Blog o accedeix a altres recomanacions.

Comparteix-ho amb els teus!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top