Recomanacions nutricionals per al Parkinson

Quins aliments ha de menjar una persona amb Parkinson?

Què és el Parkinson?

L’11 d’abril es celebra el Dia Mundial del Parkinson coincidint amb l’aniversari de James Parkinson, neuròleg britànic que en 1817 va descobrir el que en aquell temps va anomenar-ho “paràlisi agitante” i que avui coneixem com a malaltia de Parkinson. És per això que l’article d’avui dilluns va dedicat a ella.

El Parkinson és una malaltia neurodegenerativa crònica i progressiva caracteritzada per l’alteració dels moviments motors, com lentitud, rigidesa muscular o tremolors no controlats. Aquesta simptomatologia pot alterar altres zones del cos i provocar disfàgia, restrenyiment, inhabilitat per menjar adequadament, malnutrició…

Des del punt de vista nutricional, s’hauran de seguir unes recomanacions dirigides a mitigar o prevenir els diferents símptomes que produeix el Parkinson i, sobretot, conservar l’estat nutricional del pacient i evitar la malnutrició.

Per això és important tenir en compte els següents punts.

Important tenir en compte els següents punts:

  • Fer 5 o 6 àpats al llarg del dia, per incrementar així la ingesta energètica. Al menjar més vegades, els menjars poden ser de menor volum i així produir menor cansament al menjar.
  • Promoure el consum de peix blau, fruits secs com les nous o llavors, per exemple, de lli, pel seu contingut en àcids grassos poliinsaturats omega-3.
  • Ingerir aliments rics en fibra com cereals integrals, llegums, fruits secs, llavors o verdura, per evitar el restrenyiment.
  • Ingerir almenys 5 racions de verdura i fruita a el dia.
  • Assegurar una ingesta rica en carbohidrats al llarg del dia mitjançant patata, pasta, arròs, llegums o fruita.
  • Adequar la textura dels aliments a la disfàgia del pacient.

Recordem que podeu consultar tot el relacionat amb la salut nutricional tant dels vostres familiars a càrrec, com per a vosaltres / es mateixos / es. La salut dels nostres usuaris / es és molt important i la salut és un dels pilars a tenir en compte.

Com ens dóna suport el nostre Diestista – Nutricionista a 5 Serveis?

1- Donant suport amb informació als / les cuidadors / es de l’equip, per poder oferir als l’usuari / a un estat nutricional el més saludable possible al seu domicili.

2- Informant via consulta nutricional a l’usuari / a en el seu dia a dia, tant si és depenent així com als seus familiars cuidadors..

3 – Assessorant directament via consulta nutricional als membres de la familia.

Asistencia Sanitaria a Domicilio en Barcelona

A 5 Serveis, comptem amb la col·laboració d’un nutricionista especialitzat (Núm Col. CAT001591) on periòdicament compartirem recomanacions dietètiques que s’adaptin a les diferents malalties i patologies per tots els nostres pacients, familiars i coneguts.

Ricard Carreras (Num Col. CAT001591)

Dietista Nutricionista Col·laborador a 5 Serveis

Pots sol·licitar una dieta especial o una recomanació via e-mail: ricardcarreras@5serveis.com

Gràcies per haver llegit: Quins aliments ha de menjar una persona amb Parkinson?. Si estàs interessat a seguir llegint, fes clic al nostre Blog o accedeix a altres recomanacions.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt