Recomanacion nutricionals per l’osteoporosi

Recomanacion nutricionals per l’osteoporosi

Dia Mundial de l’Osteoporosis – 20 d’octubre

Amb l’edat i el pas dels anys, la densitat dels ossos i la massa òssia es va deteriorant i els ossos es tornen més fràgils, de manera que es poden trencar més fàcilment. Aquest succés es coneix comunment com osteoporosi.

L’osteoporosi es pot deure a un insuficient desenvolupament esquelètic propi de l’edat i/o a un augment de la pèrdua de massa òssia a causa de diversos factors, com hormonals o ambientals (alimentació, tabaquisme, alcoholisme, etc.).

Allò que està a les nostres mans per prevenir o alentir l’osteoporosi és la nostra alimentació i hàbits de vida:

Com relantizar l’osteoporosi

  • El calci (Ca), conegut pel seu paper en la formació dels ossos, és dels minerals més importants a l’hora de parlar del nostre esquelet. La seva deficiència pot comportar a la mobilització del calci present ja en els ossos (descalcificació), de manera que augmentaria la resorció òssia. Una alimentació rica en làctics, verdures, fruites i fruita seca serà recomanada per una bona aportació de Ca al nostre organisme. Aliments com els llegums o la soja i els seus derivats també són rics en Ca.
  • La vitamina D té un paper fonamental en la calcificació de l’os i en l’absorció de Ca a nivell intestinal. Aliments rics en vitamina D són el peix blau, els lactis o l’ou, però la principal font de vitamina D és l’exposició solar, ja que el nostre cos la sintetitza gràcies a la radiació ultraviolada del sol.
  • El fòsfor i el magnesi també són importants ja que són presents en l’os. Fonts de fòsfor són el marisc i el peix blanc i blau, els lactis, la carn, l’ou o la fruita seca. Fonts de magnesi són la fruita seca, els cereals integrals, els llegums, la xocolata negra, el plàtan, l’alvocat o els espinacs.
  • Reduir la quantitat de sal a la dieta ajuda a reduir l’excreció de Ca per orina. Per tant, es recomanable reduir l’ús de la sal en els menjars i evitar els productes precuinats, curats o embotits en excés.

A part de l’alimentació, també és important fer exercici físic de forma regular ja que estimula l’augment de la densitat òssia.

Recorda de portar uns hàbits de vida i una alimentació saludable no només serveix per perdre pes sinó també per a molts altres factors, com és el cas d’una bona salut òssia i la prevenció de l’osteoporosi.

Recordem que podeu consultar tot el relacionat amb la salut nutricional tant dels vostres familiars a càrrec, com per a vosaltres / es mateixos / es. La salut dels nostres usuaris / es és molt important i la salut és un dels pilars a tenir en compte.

Com ens dóna suport el nostre Diestista – Nutricionista a 5 Serveis?

1- Donant suport amb informació als / les cuidadors / es de l’equip, per poder oferir als l’usuari / a un estat nutricional el més saludable possible al seu domicili.

2- Informant via consulta nutricional a l’usuari/a en el seu dia a dia, tant si és depenent així com als seus familiars cuidadors..

3 – Assessorant directament via consulta nutricional als membres de la familia.

Asistencia Sanitaria a Domicilio en Barcelona

A 5 Serveis, comptem amb la col·laboració d’un nutricionista especialitzat (Núm Col. CAT001591) on periòdicament compartirem recomanacions dietètiques que s’adaptin a les diferents malalties i patologies per tots els nostres pacients, familiars i coneguts.

Ricard Carreras (Num Col. CAT001591)

Dietista Nutricionista Col·laborador a 5 Serveis

Pots sol·licitar una dieta especial o una recomanació via e-mail: ricardcarreras@5serveis.com

Gràcies per haver llegit: “Recomanacion nutricionals per l’osteoporosi“. Si estàs interessat a seguir llegint, fes clic al nostre Blog o accedeix a altres recomanacions.

Comparteix-ho amb els teus!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top