Perquè menjar verdures i hortalisses?

Perquè menjar verdures i hortalisses?

Beneficis de las verdures i les hortalisses per a la salud en general

En motiu a el dia internacional de les verdures i les hortalisses, a 5 Serveis volem donar-te les claus per conèixer els beneficis de les verdures i les hortalisses per a la nostra salut.

Les verdures i les hortalisses són un grup d’aliments molt present en la gastronomia de la nostra cultura. No només aporten colors, varietat i personalitat als plats, sinó que a més són dels aliments més interessants a nivell nutricional. Tot i així, el consum de verdures en la població està, en general, molt per sota del que és recomanable.

Perquè menjar verdures i hortalisses?

Però per poder augmentar el seu consum, primer hem de saber qins aliments entren són considerats verdures i hortalisses Hi trobem: pastanaga, xampinyons, enciam, espinacs, bròquil, cogombre, espàrrecs, carbassó, escarola, api, porro, albergínia, carxofa, tomàquet, pebrot vermell i verd, família de les cols, mongeta verda, carabassa, etc.

Com veieu, la varietat és enorme i és difícil avorrir-se. Però per què és important consumir verdures i hortalisses?

Baixa aportació calòrica

Les verdures i hortalisses tenen un gran contingut en aigua i fibra, de manera que tenen menys quantitat de macronutrients, ideal per aportar sacietat sense ser un aliment calòric.

Gran aportació en fibra

La fibra ens ajuda a aportar sacietat a l’estómac, a disminuir la velocitat d’absorció dels nutrients, ajuda a regular el trànsit intestinal i a millorar la consistència de la femta, ajuda a la salut de la microbiota intestinal i, per tant, prevé certs càncers, principalment el de còlon.

Riques en vitamines i minerals (poder antioxidant)

Les verdures són principalment riques en vitamines C, B, K i A, el que els confereixen un gran poder antioxidant (salut i prevenció de possibles alteracions en l’organisme).

D’altra banda, destaquen pel contingut en magnesi, el qual intervé en el correcte funcionament dels músculs, i en potassi, que “contraresta” el sodi i regula l’equilibri electrolític.

Finalment, són riques en flavonoides, uns compostos antioxidants i anticancerígens.

Ara que ja saps tot això, encara segueixes pensant en no menjar verdura?

Recordem que podeu consultar tot el relacionat amb la salut nutricional tant dels vostres familiars a càrrec, com per a vosaltres / es mateixos / es. La salut dels nostres usuaris / es és molt important i la salut és un dels pilars a tenir en compte.

Com ens dóna suport el nostre Diestista – Nutricionista a 5 Serveis?

1- Donant suport amb informació als / les cuidadors / es de l’equip, per poder oferir als l’usuari / a un estat nutricional el més saludable possible al seu domicili.

2- Informant via consulta nutricional a l’usuari/a en el seu dia a dia, tant si és depenent així com als seus familiars cuidadors..

3 – Assessorant directament via consulta nutricional als membres de la familia.

Asistencia Sanitaria a Domicilio en Barcelona

A 5 Serveis, comptem amb la col·laboració d’un nutricionista especialitzat (Núm Col. CAT001591) on periòdicament compartirem recomanacions dietètiques que s’adaptin a les diferents malalties i patologies per tots els nostres pacients, familiars i coneguts.

Ricard Carreras (Num Col. CAT001591)

Dietista Nutricionista Col·laborador a 5 Serveis

Pots sol·licitar una dieta especial o una recomanació via e-mail: ricardcarreras@5serveis.com

Gràcies per haver llegit: Perquè menjar verdures i hortalisses?. Si estàs interessat a seguir llegint, fes clic al nostre Blog o accedeix a altres recomanacions.

Comparteix-ho amb els teus!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top