Manual per sèniors sobre l’alimentació a la tardor

Manual para seniors sobre la alimentación en otoño

Alimentació a la tardor

Les vacances ja han acabat i amb elles l’estiu arriba al final. Aquests dies de calor es caracteritzen per rutines diferents, hàbits més desorganitzats i algun extra. Però no passa res! Ara es temps de tornar a la nostra rutina, tant laboral com personal.

No ens hem de sentir malament ni deixar que el sentiment de culpa ens envaeixi després d’haver estat uns dies de viatge, a la platja o a la muntanya i haver deixat de banda els nostres hàbits que tant hem lluitat per instaurar a la nostra rutina.

Les vacances són per gaudir i per no preocupar-se massa de les calories que ingerim o deixem d’ingerir (sempre amb sentit comú). Un cop ja acabades, només toca tornar als hàbits i horaris d’abans, a fer exercici físic i a fer bondat. Sense remordiments.

La veritat sobre l’alimentació de tardor en 2 minuts

Amb l’arribada de la tardor, també canvien certs plats: purés, estofats, salses o coccions més calents venen més de gust. A més, les fruites i verdures disponibles de temporada i de proximitat varia, podent gaudir de noves fruites i verdures amb totes les seves propietats, vitamines i minerals, pròpies de l’aliment.

A continuació, deixo detallada una llista amb les verdures i fruites de la temporada de tardor:

  • Verdures: Carbassa, albergínia, cols (bròquil, coliflor, col), escarola, bleda, moniato, espinacs, carxofa, pebrot, tomàquet, porro, mongeta verda, pastanaga, remolatxa, nap….
  • Fruites: taronja, poma, pera, mango, mandarina, raïm, nabius, magrana, alvocat…

Recorda tenir uns bons hàbits saludables, fent Exercici físic regularment i mantenint una dieta variada, equilibrada amb productes frescos i de temporada. Si creus que tens problemes per conciliar un estil de vida saludable amb la teva rutina diària, no dubtis en assistir a un dietista-nutricionista. Ja veuràs com et sentiràs millor!

Recordem que podeu consultar tot el relacionat amb la salut nutricional tant dels vostres familiars a càrrec, com per a vosaltres / es mateixos / es. La salut dels nostres usuaris / es és molt important i la salut és un dels pilars a tenir en compte.

Com ens dóna suport el nostre Diestista – Nutricionista a 5 Serveis?

1- Donant suport amb informació als / les cuidadors / es de l’equip, per poder oferir als l’usuari / a un estat nutricional el més saludable possible al seu domicili.

2- Informant via consulta nutricional a l’usuari/a en el seu dia a dia, tant si és depenent així com als seus familiars cuidadors..

3 – Assessorant directament via consulta nutricional als membres de la familia.

Asistencia Sanitaria a Domicilio en Barcelona

A 5 Serveis, comptem amb la col·laboració d’un nutricionista especialitzat (Núm Col. CAT001591) on periòdicament compartirem recomanacions dietètiques que s’adaptin a les diferents malalties i patologies per tots els nostres pacients, familiars i coneguts.

Ricard Carreras (Num Col. CAT001591)

Dietista Nutricionista Col·laborador a 5 Serveis

Pots sol·licitar una dieta especial o una recomanació via e-mail: ricardcarreras@5serveis.com

Gràcies per haver llegit: “Manual per sèniors sobre l’alimentació a la tardor“. Si estàs interessat a seguir llegint, fes clic al nostre Blog o accedeix a altres recomanacions.

Comparteix-ho amb els teus!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top