La gent gran protagonista de la societat

XI Congreso Nacional de Organizaciones de Mayores

Barcelona serà seu de l’XI Congrés Nacional d’Organitzacions de Majors organitzat per CEOMA en aliança amb l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut de Majors i Serveis Socials (IMSERSO), els dies 20 i 21 d’abril del 2023.

Amb el lema “La gent gran, protagonista de la societat”, la Confederació Espanyola d’Organitzacions de Majors (CEOMA) organitza l’onzena edició del “Congrés Nacional d’Organitzacions de Majors” que aquest any tindrà com a tema central “L’amigabilitat amb les persones més grans”.

Sobre l’objectiu principal de la trobada, Sabina Camacho, presidenta de CEOMA, expressa la voluntat de l’organització de donar a conèixer a la societat quines són les necessitats que tenen la gent gran i presentar-se com a “agents actius” en l’elaboració dels programes i polítiques socials que es desenvolupin al seu voltant.

En línia amb aquest objectiu, les taules de debat versaran sobre sanitat i serveis socials, alfabetització digital, la dona gran, la solidaritat amb aquest segment de la població, habitatge i entorns amigables, pensions i jubilació, la soledat no desitjada i el bon tracte i envelliment actiu i saludable, mesa que comptarà amb la participació de la consellera de Salut i Consum de la Junta d’Andalusia, Catalina García Carrasco, i del conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero.

Trencar els prejudicis sobre la gent gran

La presidenta de CEOMA confia que la celebració del Congrés contribueixi a trencar l’edatisme, entre d’altres prejudicis existents cap a la gent gran.

La revisió del model residencial i la seva adaptació a les necessitats d’aquest col·lectiu també formarà part dels temes a debatre, ja que com assenyala Camacho, “la gent gran volem envellir a casa nostra i estar als nostres barris, on ens hem desenvolupat sempre”.

Tot i que en aquest sentit, Camacho destaca la necessitat de formació i suport que tenen les famílies amb persones en situació de dependència.

La majoria de les cures de les persones en situació de dependència recauen a les famílies, una situació que provoca cansament físic i psicològic.

De la mateixa manera, la implementació de plans per a l’alfabetització digital orientats a superar la bretxa que per a la gent gran suposen els constants canvis tecnològics ia procurar que aquesta etapa de la vida de les persones sigui més tranquil·la i feliç, tindrà un espai rellevant en la dissertació.

CEOMA exhorta les autoritats a dedicar part dels fons europeus que rep Espanya a l’alfabetització digital de la gent gran.

Temes de les Taules de Debat del XI Congrés Nacional d’Organitzacions de Majors:

1. Salut i Serveis Socials

2. Per la tranquil·litat econòmica de la gent gran

3. Soledat no desitjada i bon tracte

4. La bretxa digital

5. Habitatge i entorns amigables

6. La dona gran, protagonista de la Societat

Seus i Programa del XI Congrés Nacional d’Organitzacions de Majors

El XI Congrés Nacional d’Organitzacions de Majors es durà a terme a dues edificacions emblemàtiques de la ciutat de Barcelona: el Centre de Cultura i Memòria El Born, que acollirà les activitats del primer dia de trobada, i Casa Mila, La Pedrera, que serà escenari de la segona jornada.

Sessions de debat 20 d’abril

1. Sanitat i Serveis Socials

2. Alfabetització digital

3. Solucions per a la generació sènior

4. La dona gran, protagonista de la societat

5. Taula de solidaritat amb la gent gran

Sessions de debat 21 d’abril

1. Habitatge i entorns amigables

2. Per la tranquil·litat econòmica

3. La solitud no desitjada i el bon tracte

4. Clausura

Veure Programa detallat XI Congrés Nacional d´Organitzacions de Majors.

Font d’informació: CEOMA, Geriatricarea
Imatges: pvproductions, adamtepl

Recorda que comptes amb 5 Serveis, el suport que l’adult gran i el dependent necessita

Amb 28 anys de trajectòria brindant solucions d’assistència sanitària a domicili a Barcelona, ​ 5 Serveis som un equip especialitzat en la cura i el suport d’adults grans i dependents.

Donem serveis les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. Confia amb 5 Serveis per posar a les nostres mans, els teus éssers estimats. Agenda una trucada de vídeo i respondrem totes les teves preguntes. Som una empresa registrada i autoritzada per a la prestació de serveis de la Llei de dependència.

Us convidem a seguir les lectures del nostre Blog i conèixer altres recomanacions d’Actualitat.

Comparteix-ho amb els teus si t’ha semblat interessant!

Summary
La gent gran protagonista de la societat
Article Name
La gent gran protagonista de la societat
Description
Barcelona serà seu de l'XI Congrés Nacional d'Organitzacions de Majors organitzat per CEOMA en aliança amb l'Ajuntament de Barcelona i l'IMSERSO, els dies 20 i 21 d'abril del 2023.
Desplaça cap amunt