La Fisioterapia Neurològica

L’objectiu de la fisioteràpia neurològica

Quin és l’objectiu de la Fisioterapia Neurològica?

Aprofitant el dia mundial del cervell, volem fer una menció a la fisioteràpia neurològica. La fisioteràpia neurològica serveix per tractar aquelles patologies i disfuncions corresponents al sistema nerviós.

Les intervencions més comunes són interdisciplinars. És necessària la intervenció de nutricionistes, metges, fisioterapeutes, infermers/es, terapeutes ocupacionals… Aquests/es últims/es s’encarreguen d’aspectes com la coordinació óculo-motora i dels aspectes de la motricitat més fina. 

De les patologies més comunes que es tracten són l’ictus, el parkinson, afectacions a la sensibilitat, déficits motors…

L’objectiu de la fisioteràpia neurològica és aconseguir la màxima funcionalitat del/a pacient i evitar que el deteriorament segueixi avançant. Deixant una mica de banda la fisioteràpia neurològica, també és molt important no perdre de vista que el cervell és el motor del nostre cos. Tot el que pensem i creiem influirà en el nostre dia a dia.

És per això que des de 5 Serveis volem fer un petit incís sobre com per por o per creure discursos que ens han comentat tota la vida deixem de fer activitats que si que podríem fer. Més endavant trobareu un blog dedicat especialment a aquest aspecte però volíem fer-hi una petita pinzellada.  

Qui no ha escoltat/dit les següents frases?: 

  • Per ajupir-te utilitza els genolls, mai inclinis l’esquena
  • Ostres, vaig caure i ara em fa por tornar a sortir al carrer
  • La gent gran millor que no faci aquestes coses.

Aquests tres exemples són els més clars i tots es poden resumir en una conclusió. Totes tres frases reflexen la por al moviment. Cada persona és diferent i, per tant, té unes capacitats físiques diferents. Des de 5 serveis recomanem que consulteu al fisioterapeuta o al metge/ssa per que valorin la vostra situació i així no deixeu de fer allò que voleu/podeu.

Como recolza el nostre Fisioterapeuta als usuaris/es de 5 Serveis?

1- Dóna suport amb informació als/es cuidadors/es de l’equip, per poder oferir al l’usuari/a un estat físic el més saludable possible al seu domicili.

2- Visitant al usuari/a al domicili, el fisioterapeuta detectará una disfunció o alteració en l’organisme. Aplicarà els mètodes més efectius segons l’evidència, per resoldre o atenuar en la mesura del possible aquests símptomes que dificultin tenir un nivell adequat de salut.

3 – Assessorarà directament via consulta Fisioterapèutica als membres de la familia de l’usuari/a.

A 5 Serveis, comptem amb la col·laboració d’un Fisioterapeuta geriàtric especialitzat (Núm Col. 15069) on periòdicament, compartirem recomanacions sobre la fisioteràpia que s’adapti a las diferents malalties i patologies per tots els nostres usuaris/es i als seus familiars.

Oriol Vila (Num Col. 15069)

Fisioterapeuta Col·laborador a 5 Serveis

Pots sol·licitar una sessió de Fisioteràpia a domicili via e-mail: oriolvila@5serveis.com

Gràcies per haver llegit: Quin és l’objectiu de la Fisioterapia Neurològica? Si estàs interessat en seguir llegint, fes clic al nostre Blog o accedeix a altres recomanacions.

Comparteix-ho amb els teus!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt