Estratègia quan tens molt dolor

Estrategia cuando tienes mucho dolor - Blog 5 Serveis

Consells de Fisioterapia, són recomenacions que volem compartir ja que contem amb la col·laboració de Loli, la nostra Fisioterapeuta especialitzada i Educadora somàtica. Periòdicament, compartirem consells de fisioterapia per millorar la salut per a tots els nostres pacients, familiars i coneguts.

Estratègia quan tens molt dolor

Moltes vegades quan visitem al metge pel mal d’esquena, per exemple, ens recomana reforçar músculs perquè  ens diu que estan febles.

El dolor és un indicador, és un símptoma que ens informa que el nostre cos funciona inadequadament.

Quan és molt intens et recomanem que no comencis fent moviments actius sinó que segueixis aquesta estratègia que t’explico avui.

És molt senzilla i fàcil de realitzar. Té l’avantatge que pots aplicar-la en qualsevol lloc. Pots fer-ho assegut / da, en peu amb genolls lleugerament flexionats, estirat al llit o al terra, preferiblement  amb genolls flexionats.

T’ho expliquem millor amb un exemple: Tens dolor a la teva espatlla dreta i vols agafar un got de l’armari de la cuina. Aquest és el moviment funcional.

Aquests són els passos a seguir, sense precipitar-te.

  • 1 – Pensa detingudament quin moviment realitzaràs primer. Tingues paciència, tranquil·litat. Pensa res més a allargar el teu braç estirat per sobre del teu cap (formant un angle de 45 graus respecte a ella, aproximadament). És com si volguessis agafar el got i després torna el teu braç a la posició de partida (a 45 graus, colze estirat per sobre del cap) el teu colze ara estarà estirat. Pensa-ho amb total precisió i claredat. Repassa amb la ment aquest moviment de 10 a 15 repeticions …
  • 2- Quan tinguis ben clar el moviment, imagina’t la sensació d’aquest moviment en els teus músculs i en el teu esquelet. Sent com arriben a tensar els músculs, sense que es moguin els ossos. Estàs respirant, com? ¿I el teu coll, està tens o relaxat? Afluixa… Nota la teva esquena, la teva escàpula, les teves costelles del costat dret. I les de la banda esquerra, què notes que fan?
  • 3- Descansa mig minut. Sent com perceps el teu costat dret i teu costat esquerre. Hi ha alguna diferència que puguis apreciar per petita que sigui?
  • 4- I ara, fes aquest moviment d’agafar un got de l’armari. És exactament com ho has imaginar? És més fàcil? Hi ha menys dolor? Fes-ho de 5 a 10 repeticions.

    Experimenta el moviment sense dolor

– Institut Dinàmic

És molt important que la seqüència de moviments la facis amb total atenció cap al que sents quan et mous. Com et mous? Que ho facis sense dolor, molt suau. Evita traspassar els límits de la teva comoditat.

Si hi ha un dolor molt intens, et recomanem que comencis realitzant la seqüència amb l’altre braç.

Si el dolor apareix durant el recorregut, et recomanem que allarguis el braç només fins on no faci mal. Sempre sense dolor. I si és tan, tan intens? Al principi, imagina només el moviment, sense executar-lo amb el braç dolorós. Fes-ho a la banda que no estàs manifestant els símptomes.

No portis el moviment a l’extrem. Forçant només aconseguiràs que el procés empitjori o apareguin símptomes dolorosos en una altra part del teu cos.

– Institut Dinàmic

Gràcies per haver llegit: Consells de Fisioteràpia article redactat per Institut Dinàmic, el nostre centre de Fisioteràpia col·laborador en 5 Serveis. Si estàs interessat a seguir llegint més contingut, feu clic al nostre Blog o segueix llegint la propera recomanació.

Summary

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top