Com cuidar a una persona gran a casa

Cómo cuidar a una persona mayor en el hogar Blog 5 Serveis

Tenir cura de persones grans a la llar representa una gran responsabilitat a causa de les atencions especials que cal garantir. Encara que la família pot dur a terme aquest tipus de tasques, contractar serveis de cures a domicili és una alternativa versàtil de gran popularitat a Espanya.

En arribar a la vellesa, les persones necessiten l’ajuda d’una persona jove per fer determinades activitats quotidianes sense córrer riscos més grans. Tot i els múltiples serveis que ofereixen les residències per a gent gran, la cura de persones grans al domicili és una opció cada vegada més demandada.

Gràcies a aquest tipus de serveis, els adults grans tenen l’oportunitat de millorar la seva qualitat de vida i benestar en la comoditat de la llar sense necessitat de mudar-se a una residència per rebre les atencions i les cures que una persona gran requereix.

Avantatges de contractar un servei de cura al domicili

A continuació, es presenta una llista amb les millors avantatges de contractar un servei de cura de persones grans a domicili. D’aquesta manera, serà molt més senzill comprendre el gran èxit comercial que ha experimentat aquesta opció en els darrers temps:

Diagnòstic:

Un dels principals avantatges de comptar amb un servei de cura a domicili, és la possibilitat d’accedir a un diagnòstic professional de les necessitats de la persona gran. Una persona gran té condicions i necessitats particulars que han de ser ateses constantment.

El/la cuidador/a s’encarrega de fer un pla d’acció que inclou la família de la persona gran amb l’objectiu de preparar tot allò necessari per a la seva atenció, com ara els medicaments o materials d’higiene personal, entre d’altres.

Recolzament mèdic:

Generalment, una persona gran sol tenir certes patologies. Davant d’aquest tipus de casos, els experts en serveis de cures a domicili tenen coneixements mèdics per atendre qualsevol emergència o remetre la persona gran a un especialista mèdic.

Tot i això, durant les jornades de cura sorgeixen altres necessitats, com les tasques de neteja. Per això, les empreses de cures compten amb aliats a l’àrea de servei domèstic que s’encarreguen del manteniment dels espais utilitzats per l’adult gran.

Oci i millora en l’estat anímic:

Un altre dels millors avantatges de contractar un servei de cures domèstiques és l’organització d’activitats de lleure amb la família i els amics de l’adult gran. Sens dubte, aquestes activitats ajuden els ancians a sentir-se més estimats, útils, amb ànim i psicològicament més estables.

Una de les recomanacions més comunes per millorar l’estat anímic dels adults grans és la visita dels seus néts per jugar i passar un dia diferent, sota la supervisió del servei de cures. Quan es parla d’estrènyer la relació entre avis i nets, és important assenyalar que les persones grans no han de tenir sota la seva supervisió els nens de manera permanent.

Els nets poden ser una companyia per als avis, però no han de ser una càrrega. Per això, si cal ajuda amb els petits, es pot comptar amb un servei de cura de nens i contractar professionals amb coneixements bàsics en medicina, lleure, i fins i tot, psicopedagogia.

Cura personal:

Un dels millors beneficis de contractar cuidadors a domicili és que les atencions són completes, professionals i de qualitat. En termes generals, els serveis de cures consisteixen en tres aspectes:

●Alimentació:

En quant a la nutrició, els cuidadors subministren a la gent gran la dieta que necessiten, d’acord amb les seves condicions de salut. Les persones grans requereixen una dieta rica en vitamines i minerals derivats de fruites, vegetals i carbohidrats.

●Medicació:

El cuidador s’encarrega de donar tots els medicaments a l’adult gran i de fer-li les cures o teràpies, si escau. Un mètode utilitzat pels cuidadors per no oblidar-se de les medicines, és crear un calendari o fixar recordatoris al telèfon.

●Higiene:

Si es tracta de la higiene, el servei de cures s’encarrega de mantenir els espais de cures netes, banyar la persona mínim un cop al dia i fomentar-ne l’autoestima.

A més, s’encarreguen d’animar-los perquè utilitzin la roba i les sabates preferides, tallar-se el cabell i els acompanyen als salons de bellesa amb la finalitat que es vesteixin i se sentin bé.

Finalment, els cuidadors parlen amb l’adult gran perquè ell o ella tinguin participació en el seu procés de cura, sobretot si es tracten d’activitats de cura personal, com ara la seva higiene o el subministrament de fàrmacs.

Comoditat i sensació d’independència:

Un altre avantatge que ofereixen els serveis de cures és que permeten a la gent gran romandre a casa seva, per la qual cosa no s’han de mudar a una residència per a gent gran. D’acord amb estudis, més del 90% de les persones volen envellir a casa seva.

En contractar cuidadors al vostre domicili, l’avi/àvia pot gaudir de la seva vellesa en la comoditat de casa i compartir amb els seus familiars.

Atenció assequible:

Tenir el suport d’un servei de cures a domicili pot resultar més econòmic que internar l’avi/àvia a una residència per a gent gran. Aquests serveis, no només garanteixen comoditat a la persona gran, ser atès a casa implica l’estalvi de despeses com la matrícula d’una residència, i fins i tot, els transports o la benzina per visitar la persona gran.

Recolzament psicològic:

Finalment, un important avantatge dels serveis a domicili és la preparació dels cuidadors per tenir paciència, serenitat i control amb la gent gran davant de qualsevol situació. D’aquesta manera, garanteixen un ambient sa, on predomina la solidaritat i el respecte, especialment si comparteixen el domicili amb altres membres de la família.

En definitiva, cuidar una persona gran és una responsabilitat que demana grans esforços i que moltes persones no compten amb el temps o les habilitats per poder-ho fer. Un servei de cures a domicili és l’opció perfecta per assegurar a la gent gran, les atencions i les cures que els puguin ajudar a millorar la seva qualitat de vida, dins de casa seva.

Font: Alicante Press

Gràcies per haver llegit: Com cuidar una persona gran a casa. Si estàs interessat a seguir llegint més contingut, feu clic al nostre Blog o segueix llegint la propera recomanació.

Cuides al teu familiar gran o dependent a casa? Busqueu un cuidador/a?

No dudes en agendar una videollamada para que te lo podamos explicar sin ningún compromiso. Te asesoraremos y facilitaremos un presupuesto personalizado:

Summary

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top