L’osteoporosi: una malaltia crònica dels ossos que augmenta

Aumento de las fracturas en España

En el marc de la recent celebració del Dia Mundial de l’Osteoporosi, és important conscienciar sobre aquesta patologia que afecta gairebé tres milions de persones a Espanya i que es preveu serà una causa considerable de l’augment de fractures al país els propers anys.

A l’informe europeu 2021 de la Fundació Internacional de l’Osteoporosi (FIO), s’estima que a Espanya el 22,6% de les dones i el 6,8% dels homes a partir dels 50 anys tenen osteoporosi, una patologia on els ossos es tornen fràgils el que fa que siguin més propensos a trencar-se.

És una malaltia crònica que va en augment. D’acord amb les dades de la FIO, la prevalença d’aquesta malaltia a la població va pujar al 5,4%, alhora que la mitjana de la UE (5,6%).

El cost de les fractures ha augmentat un 33% des del 2010

El cost de les fractures osteoporòtiques suposa el 3,8% del pressupost de Sanitat, una mica més que el 3,5% de la Unió Europea, cosa que el 2019 van ser uns 4.300 milions d’euros de 104.300 milions.

Aquestes xifres indiquen un impacte substancial de la fragilitat i les fractures al pressupost de salut del país. A més a més del patiment humà causat per les fractures per osteoporosi, el tractament i l’atenció als pacients amb fractures suposen una càrrega molt important per al pressupost sanitari.

L´informe també ressalta l´impacte econòmic d´aquesta incidència, que es va xifrar en uns 4,3 milers de milions d´euros el 2019, l´equivalent a 92,3 euros per persona, cosa que suposa un augment del 33% des del 2010.

La incidència de fractures a Espanya augmentarà els propers anys

Per part seva, el president de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia, José Augusto García Navarro, apunta que entre el 2019 i el 2034 s’espera que la incidència de fractures a Espanya augmenti al voltant del 29,6% a causa de factors demogràfics.

Segons García Navarro, “les autoritats sanitàries i els professionals sanitaris han de prendre mesures per fer front a aquest augment previst. Cal que fem tot el possible per garantir que les persones amb alt risc de fractura tinguin accés a un diagnòstic i tractament oportuns i que hi hagi sistemes per brindar atenció sistemàtica posterior a la fractura per a aquells que ja han patit una fractura per fragilitat”.

Cal destacar que les fractures de maluc i columna vertebral en adults grans són una causa important de morbiditat i mortalitat. Actualment, 1.117.000 dones es troben sense tractament per a l’osteoporosi a Espanya.

Això no obstant, sense tractament per a l’osteoporosi, les persones amb alt risc romanen desprotegides contra fractures potencialment debilitants i potencialment mortals.

Font d’informació: Geriatricarea Imatges: Freepik

Recorda que comptes amb 5 Serveis, el suport per al dependent i l’adult major

Amb 28 anys de trajectòria brindant solucions d’assistència sanitària a domicili a Barcelona, ​​a 5 Serveis som un equip especialitzat en la cura i el suport d’adults grans i dependents.

Donem serveis les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. Pots confiar en 5 Serveis, per posar a les nostres mans els teus éssers estimats.

Agenda una trucada i respondrem totes les teves preguntes. Som una empresa registrada i autoritzada per a la prestació de serveis de la Llei de dependència.

Et convidem a seguir les lectures del nostre Blog i conèixer altres recomanacions a la nostra secció de Fisioteràpia Geriàtrica i Neurològica a domicili.

Comparteix-ho amb els teus si t’ha semblat interessant!

Summary
L'osteoporosi impacta a l'augment de fractures a Espanya
Article Name
L'osteoporosi impacta a l'augment de fractures a Espanya
Description
Gairebé tres milions de persones pateixen fragilitat òssia i es preveu que serà una causa considerable de l'augment de fractures al país
Publisher Name
5 Serveis
Publisher Logo

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt