Fisioterapia per a gent gran i dependents

8 setembre, dia mundial de la fisioterapia

8 setembre, dia mundial de la fisioterapia

En honor al día internacional de la fisioterapia, a 5 Serveis volem destacar la tasca d’aquesta professió.

Un/a fisioterapeuta guia a els seus i les seves pacients en un procés de rehabilitació o de manteniment. L’objectiu principal d’aquests tractaments és mantenir o millorar la qualitat de vida de qui ho necessita. 

Trobem diferents vessants en la fisioteràpia. Trobem aquelles/es terapeutes més especialitzades en afectacions cardiorespiratòries, neurològiques i músculo-esquelètiques.

També es poden caracteritzar per la població diana dels tractaments podent ser a nivell pediàtric (nens/es de 0 a 6 anys) o a nivel geriàtric (adults/es de més de 65 anys com a edat orientativa però generalment ho determina més les necessitats físiques de cadascú)

Articles sobre fisioterapia geriàtrica

Volem recordar que hi ha penjats un seguit d’articles sobre fisioteràpia geriàtrica i estratègies per lidiar amb diferents patologies o condicions. Entre aquestes, i la que més volem remarcar, s’hi troba la necessitat de moure’s i fer exercici.

Sabent això, hauríem de tenir clar que un/a fisioterapeuta no cura màgicament qualsevol afecció. És una guia, una companyia que proporciona les eines adhients per arribar a un objectiu comú. 

Generalment, aquest objectiu en comú és la màxima funcionalitat possible. Per tant, ens centrarem en aspectes a nivell qualitatiu, és a dir, a aconseguir aquells moviments i capacitats que li permetin realitzar les activitats del dia a dia.

Aquestes eines esmentades estan destinades als/a les usuaris/es i també a aquella gent que els/les envolta. I, per sobre de tot, el que es demana, el que es necessita és col·laboració i ganes d’adherir-se al tractament. 

D’aquesta manera, des de 5 Serveis es proporciona la opció de comptar amb aquest tipus de servei.

Des de 5 serveis recomanem que consulteu al fisioterapeuta o al metge/ssa per que valorin la vostra situació i així no deixeu de fer allò que voleu/podeu.

Como recolza el nostre Fisioterapeuta als usuaris/es de 5 Serveis?

1- Dóna suport amb informació als/es cuidadors/es de l’equip, per poder oferir al l’usuari/a un estat físic el més saludable possible al seu domicili.

2- Visitant al usuari/a al domicili, el fisioterapeuta detectará una disfunció o alteració en l’organisme. Aplicarà els mètodes més efectius segons l’evidència, per resoldre o atenuar en la mesura del possible aquests símptomes que dificultin tenir un nivell adequat de salut.

3 – Assessorarà directament via consulta Fisioterapèutica als membres de la familia de l’usuari/a.

A 5 Serveis, comptem amb la col·laboració d’un Fisioterapeuta geriàtric especialitzat (Núm Col. 15069) on periòdicament, compartirem recomanacions sobre la fisioteràpia que s’adapti a las diferents malalties i patologies per tots els nostres usuaris/es i als seus familiars.

Oriol Vila (Num Col. 15069)

Fisioterapeuta Col·laborador a 5 Serveis

Pots sol·licitar una sessió de Fisioteràpia a domicili via e-mail: oriolvila@5serveis.com

Gràcies per haver llegit: 8 setembre, dia mundial de la fisioterapia Si estàs interessat en seguir llegint, fes clic al nostre Blog o accedeix a altres recomanacions.

Comparteix-ho amb els teus!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top