5 de noviembre, Dia internacional de las personas cuidadores

5 de noviembre, Día internacional de las personas cuidadoras

Cada 5 de novembre celebrem el Dia internacional de les persones cuidadores, una iniciativa promoguda per la Societat Espanyola de Geriatria i Gerentologia (SEGG) juntament amb Lindor Ausonia.

Ve celebrant-se des de l’any 2014 i el seu objectiu és rendir homenatge reconeixent la important tasca que fan aquests grans herois, els/les professionals cuidadors.

Totes les persones necessiten o necessitaran cura al llarg de la vida, no tan sols en les etapes més dependents com la infància o la vellesa, sinó també durant l’edat adulta, davant de situacions sobrevingudes.

Des de 5 Serveis volem fer un reconeixement públic a aquest col·lectiu i posar en valor la seva tasca social, realitzada majoritàriament per dones i malauradament encara molt invisibilitzada

El 88,5% de les persones que fan aquestes cures són dones

Una funció pràcticament invisible a ulls de la societat, però que desenvolupen més de dos milions de persones a Espanya i que es vol posar en valor al Dia internacional de les persones cuidadores, que es commemora aquest 5 de novembre.

El 88,5% de les persones que fan aquestes cures són dones, davant d’un 11,5 homes, una tasca que es desenvolupa una mitjana de sis anys.

A Barcelona, ​​1 de cada 4 persones cuida una altra de la xarxa familiar

A Barcelona, ​​1 de cada 4 persones en té cura una altra de la xarxa familiar, és a dir, que s’ocupa de forma no remunerada o informal del treball de cures.

La persona cuidadora dedica bona part del seu temps a cobrir necessitats, tant físiques com emocionals, d’una altra, i es converteix en algú crucial al seu dia a dia.

Des de 5 Serveis, volem fer un reconeixement públic a aquest col·lectiu i posar en valor la seva labor social, realitzada majoritàriament per dones i malauradament encara molt invisibilitzada.

Gràcies per haver llegit: 5 de novembre, Dia internacional de les persones cuidadores. Si estàs interessat en seguir llegint més contingut, feu clic al nostre Blog o segueix llegint la propera recomanació.

Summary

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top