Actualitat en els mitjans de Comunicació – Febrer 2020

Recopilació de noticies d’actualidad als mitjans

Actualitat en els mitjans de Comunicació – Febrer 2020 és la sel·lecció que 5 Serveis, ha recopilat per ajudar i compartir amb els nostres pacients i els seus familiars. Actualitat als mitjans sobre la gent gran, notícies especialmentseleccionades per la Direcció de 5 Serveis, durant aquest mes de febrer.

Reportatge “La Gran Vellesa” – 30 minuts

L’allargament de la vida i l’envelliment progressiu de la població són una realitat a Europa i suposa un dels reptes principals del segle XXI. Veurem quatre exemples d’històries de vida a Catalunya i, també, d’envelliments diferents.


#30minutsTV3 Subscriu-te al canal oficial de TV3 a YouTube: https://bit.ly/2WFU15Y Catalunya Ràdio a YouTube: https://bit.ly/2RLKl6r Facebook: https://ca-es.facebook.com/tv3 Twitter: https://twitter.com/tv3cat Instagram: https://www.instagram.com/tv3cat Web: https://www.ccma.cat/tv3/

La dependència de la gent gran

La població de 75 anys i més, així doncs, es multiplicarà per 2,5 entre 2000 i 2040, i arribarà a més de 10 milions de persones a França. Aquest ràpid envelliment de la població planteja interrogants sobre l’evolució de les polítiques públiques cap a la gent gran: les pensions, la despesa en salut, i suport a les persones dependent, el nombre de les quals augmentarà en els propers anys. Sorgeix, en particular, el problema d’equilibri entre la solidaritat familiar i la solidaritat col·lectiva per al maneig de la dependència. La solidaritat familiar es tradueix en l’ajut que els familiars (cuidadors) proporcionen a les activitats de la vida diària. La solidaritat col·lectiva, al seu torn, donarà lloc a la creació de serveis específics per a les persones dependents, incloent el subsidi personalitzat d’autonomia. (SPA)

El nivell de prestació de l’SPA és determinat pel barem de l’AGGIR[3] que determina el nivell de GIR Groupe Iso Ressource, (des de la dependència total, nivell 1, a l’autonomia funcional i intel·lectual completa, nivell VI. La compartició de les dues formes pot evolucionar en els propers anys. De fet, el nombre mitjà de potencials cuidadors de persones grans dependents tendirà a disminuir a causa de la disminució del nombre de fills per família i la distribució geogràfica de les famílies, respecte als cuidadors assalariats. Això planteja la qüestió del finançament públic del cinquè risc, la dependència. Tant en els homes com en les dones, la taxa de dependència es manté baixa fins als 75 anys, després augmenta ràpidament amb l’edat. La mitjana d’edat de la persona a càrrec és de 78 anys per als homes i 83 anys per a les dones.

Gràcies per haver llegit: Actualitat en els mitjans de Comunicació – Febrer 2020. Si està interessat a seguir llegint més continguts sel·leccionats per Direcció 5 Serveis, feu clic aqui.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top