7 Recomanacions per tenir una bona salut cardiovascular

Recomanacions per una bona salud cardiovascular

Amb l’edat, el cor i el sistema sanguini es debiliten i és llavors quan més hem de preocupar-nos per tenir una bona salut cardiovascular. Una mala alimentació i una vida sedentària són factors que poden repercutir en la salut de cor i acabar escurçant el temps de vida.

A 5serveis, estem compromesos amb la salut de la gent gran, és per això que volem donar-vos alguns consells per millorar la salut cardiovascular des del punt de vista higiènic-dietètic:

  • Ingerir omega-3:

L’omega-3 és un àcid gras insaturat antiinflamatori que aporta beneficis al nostre cor. El podem obtenir de fonts animals com els peixos grassos (salmó, sardina, tonyina, verat …) o de fonts vegetals com les llavors de lli i chía, els olis vegetals (lli) o les nous.

  • Evitar els greixos “trans”:

Aquest tipus de greixos són proinflamatòries i atempten contra la salut de el sistema cardiovascular. Són greixos presents en productes processats com pastisseria industrial, menjar precuinat, galetes i dolços, gelats, patates fregides i un llarg etcètera.

  • El sobrepès i L’obesitat:

El sobrepès i l’obesitat en si són també un factor predisposant a patir malalties cardiovasculars, per la qual cosa és recomanable reduir la ingesta calòrica, augmentar l’activitat física i baixar de pes.

  • Ingerir verdures, hortalisses i fruita:

Ingerir verdures, hortalisses i fruita, pel seu alt contingut en fibra, antioxidants i minerals, tots importants per a una bona salut cardiovascular.

  • Evitar el tabac i el consum d’alcohol.
  • Realizar actividad física de forma diaria:

Realitzar activitat física de forma diària, d’acord amb les possibilitats de cadascú. Sortir a passejar cada dia uns 45-60 minuts és una activitat bàsica i suficient per mantenir al nostre cor actiu.

Us recomanem seguir per informar-vos més a fons la “Fundación Española del Corazón“. És una institució privada, sense ànim de lucre, de caràcter nacional i promoguda per la Societat Espanyola de Cardiologia. El seu principal objectiu és la prevenció de les malalties de cor mitjançant l’educació sanitària de la població a través de campanyes de divulgació sobre l’adopció d’hàbits saludables de vida.

Asistencia Sanitaria a Domicilio en Barcelona

A 5 Serveis, comptem amb la col·laboració d’un nutricionista especialitzat (Núm Col. CAT001591) on periòdicament compartirem recomanacions dietètiques que s’adaptin a les diferents malalties i patologies per tots els nostres pacients, familiars i coneguts.

Ricard Carreras (Num Col. CAT001591)

Dietista Nutricionista Col·laborador a 5 Serveis

Pots sol·licitar una dieta especial o una recomanació via e-mail: ricardcarreras@5serveis.com

Gràcies per haver llegit: 7 Recomanacions per tenir una bona salut cardiovascular. Si estàs interessat a seguir llegint, fes clic al nostre Blog o accedeix a altres recomanacions.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt