7 Consells per la prevenció del càncer

Recomanacions sobre nutrició per la prevenció del càncer

En motiu al dia mundial contra el càncer, a 5serveis volem donar-te les claus per ajudar a prevenir el càncer des de l’alimentació. El càncer és la segona causa de mortalitat en els països desenvolupats, la qual es veu influenciada en gran part per l’alimentació; i és que hi ha aliments que contenen carcinògens, així com altres que contenen anti-carcinògens.

Les següents recomanacions han estat establertes per institucions oficials del càncer:

  • Mantenir un pes saludable:

Hi ha estudis en que es relaciona el sobrepès i l’obesitat amb una major incidència de càncer.

  • Exercici:

És important tenir un estil de vida actiu ja que l’activitat física protegeix contra el càncer, sempre que es faci de forma regular.

  • Consumir aliments vegetals:

La dieta ha de ser rica en aliments vegetals (verdures, hortalisses, fruites, fruits secs, llegums, cereals integrals, etc.). Aquests són rics en components anticancerígens com les vitamines, minerals, polifenols, flavonoides o la fibra.

La fibra té funció protectora contra el càncer, sobretot el càncer colorectal, ja que disminueix l’absorció de certes substàncies cancerígenes a l’intestí, així com també millora la qualitat de la microbiota.

  • No excedir-nos en el consum de carn:

És recomanable no consumir més de 3-4 vegades per setmana carns magra. En canvi, la carn vermella i la carn processada s’han de consumir amb moderació ja que hi ha estudis que indiquen que un consum elevat, i repeteixo, elevat, de carn vermella i processada podria ser cancerigen.

  • Evitar productes processats:

Evitar productes processats i d’alta densitat calòrica com les begudes ensucrades, brioixeria industrial, productes amb farines refinades, etc.

  • Evitar cuinar els aliments a temperatures molt elevades:

Evitar cuinar els aliments a temperatures molt elevades. Les substàncies “cremades” que es formen també són potencialment carcinògenes.

  • Tabac i begudes alcohòliques:

– Limitar el consum de tabac i begudes alcohòliques.

Abans d’acabar, hem de tenir clar que, encara que la dieta tingui un paper important en el desenvolupament de càncer, hi ha altres factors també importants com la genètica, la història sexual, la contaminació del lloc on vivim, les infeccions … però ja que l’alimentació està a les nostres mans, per què no cuidar-la?

Asistencia Sanitaria a Domicilio en Barcelona

A 5 Serveis, comptem amb la col·laboració d’un nutricionista especialitzat (Núm Col. CAT001591) on periòdicament compartirem recomanacions dietètiques que s’adaptin a les diferents malalties i patologies per tots els nostres pacients, familiars i coneguts.

Ricard Carreras (Num Col. CAT001591)

Dietista Nutricionista Col·laborador a 5 Serveis

Pots sol·licitar una dieta especial o una recomanació via e-mail: ricardcarreras@5serveis.com

Gràcies per haver llegit: Recomanacions sobre nutrició per la prevenció del càncer. Si estàs interessat a seguir llegint, fes clic al nostre Blog o accedeix a altres recomanacions.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt